17 Nisan 2012 Salı

Nostradamus'un Kayıp Kitabı

      Hepimiz, hayatımızın bir bölümünde onun adını duymuşuzdur. İnsanı hayretler içerisinde bırakan öngörüleri ve şiirsel anlatım tarzı hepimizin bir dönem ilgisini çekmiştir.  Michel de Nostredame 2 Temmuz 1566 tarihinde öldüğünde arkasında binlerce soru işareti bırakmıştı. Bu gün, ölümünün üzerinden yaklaşık 450 yıl geçmesine rağmen  insanları şaşırtmaya devam ediyor.



      Onun yazdıkları üzerine düşündüğünüzde bir an sanki olacak bütün büyük olayları biliyormuş hissine kapılıyorsunuz. Bilindiği üzere insanlar birşeyler bulmak için baktıklarında, hiç olmayan şeyleri gördüklerini söyleyebilirler. Bu tür örnekler çok fazladır. Peki Nostradamus'un kehanetleri gerçekleşiyor mu? Yoksa bazı insanlar gerçekleşen olayları bu kehanetlerle mi ilişkilendiriyorlar? Birkaç örnek verelim ve anlamaya çalışalım.

       Fransa kralı II.Henri'nin ölümüyle ilgili;

      Genç aslan yaşlı olana üstün gelecek
      Hem de savaş alanındaki tek bir çarpışmada
      Altın bir kafesin içinden gözlerini çıkartacak
      İki yara bir olacak ve o zalimce bir ölümü tadacak

      Kral II.Henri, kızının düğün kutlamaları sırasında, İskoç muhafız alayı komutanı Montgomery kontu Gabriel ile mızraklı dövüş esnasında, Gabriel'in mızrağını indirmekte gecikmesi üzerine yaralanır. Mızrak kralın altın miğferinin tel siperliğini deler ve kırılan iki parçası kralın kafasına saplanır. İkisinin de kalkanında aslan işlemesi vardır ve Gabriel kral Henri'den 6 yaş kadar küçüktür. Bu olayın ardından kral Henri 10 gün acılar çeker ve sonunda ölür.

      Kehaneti yorumlayanlara göre bu tamamen açık bir kehanettir ve Nostradamus geleceği kesin bir şekilde görmeyi başarmıştır. Nostradamus'un yaptığı öngörülerden biri de Hitler ile ilgilidir;

       Açlıktan deliye dönen canavarlar nehirleri aşacaklar,
       Savaş alanının büyük kısmı Hister’e karşı olacak,
       Lideri demirden bir kafes içinde sürükleyecekler
      Almanya’nın çocuğu hiçbir yasayı dinlemediği zaman.

     Nostradamus'un bu dizelerde bahsettiği kişinin Hitler olduğu düşünülmektedir. Nitekim, bütün dörtlük onunla birebir örtüşmektedir. İlginç olan bir diğer nokta da, Hitler'in çocukluğunu geçirdiği Danube Nehri'nin Latince adı Hister'dir.
    
     Bu tip örnekleri çoğaltmak mümkün. Hepsinde sizi içine çeken mısralar buluyorsunuz. Nostradamus, kehanetlerini yazarken onları şifreli olarak anlatmayı seçmiştir ve bu o dönem için gereklidir. Çünkü o yıllarda kilisenin insanlar üzerindeki baskısı büyüktür ve gelecekten bahsetmek tehlikelidir. Yine de, o dönem için anlaşılması güç olan kehanetler, geçen yıllarla beraber anlaşılır bir hal almaya başlamıştır.

     Artık esas konuya geçebiliriz sanırım. 1994 yılında Roma'da bulunan bir kütüphanede, Nostradamus'a ait olduğu düşünülen bir kitap bulunmuş. Kütüphane kayıtlarında, yazarın adı Nostradamus olarak kaydedilmiş. Kitap, Dünya'nın sonunun nasıl geleceği de içinde olmak üzere birçok kehaneti içermekte. İşte bu kitapla ilgili yapılmış bir belgesel ilgimi çekti. İyi seyirler dilerim.






    
       

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Neden Güldünüz?

Uzun zamandır elim gidiyor yazamıyordum ama bunu yazmam lazım çünkü acayip komik bir şey oldu. Aslında trajikomik. Geçen gün sayın başbakan ...