14 Haziran 2012 Perşembe

Kadın Soğumuş mu?

      Evet şimdi iki olayın üzerinden geçicez. Birincisi, şu sıralar gündemden hafifçe düşen Kürtaj tartışmaları. Kadınlara mı saldırı, insanlara mı belli değil. Kimilerine göre gündem değiştirme çabası. Bence hepsi birden. İlaveten iktidarın: ' Benim istediğim şekilde yaşayacaksınız' sözünün üzerine vurgu yapması. En trajikomik açıklama başbakandan :' Her kürtaj bir Uludere'dir '. Siyasi yetersizlik mi askeri becerisizlik mi? Ne desen ne anlatsan karşındakine göre, onun anlayabildiği kadar. Kadın örgütleri ayaklanıyor. Çok da iyi yapıyorlar ama yoldan geçen kadının ' başbakan doğru söylüyor, kürtaj cinayettir' sözleri ironi yaratıyor. Ağlamalı mı gülmeli mi bilemedim. Buyrun sağlık bakanından son inciler.

      Sağlık Bakanı Recep Akdağ "gerekmedikçe kürtaj yapılmaması" için çalışmaları bu ay içerisinde Bakanlar Kurulu'na yetiştirmeyi planladıklarını söyledi. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin de, kürtaj ve sezaryen  konusunda akıl ve bilim ne diyorsa onun uygulanacağını ifade etti.

Haberin kaynağı ve devamı: http://www.cnnturk.com/2012/turkiye/05/30/kurtaj.yasasi.haziranda/663039.0/index.html

      İkincisi ve midemi fena halde bulandıran. Erkek hegemonyasının doruk noktasına ulaştığı ve sapıklığın sınırlarını zorlayan. Mısır'da yasalaşması teklif edilen(adına ne koyacağımı bilemedğim) şey: Kadın öldükten 6 saat içerisinde cinsel ilişkiye girilebilir. Bu şeyi yasalaştırmayı düşünüyorlar. Yorumu size bırakıyorum.

Neden Güldünüz?

Uzun zamandır elim gidiyor yazamıyordum ama bunu yazmam lazım çünkü acayip komik bir şey oldu. Aslında trajikomik. Geçen gün sayın başbakan ...