9 Nisan 2012 Pazartesi

Maya Kehaneti ve Dünya'nın Manyetik Kutupları

      Çoğunuz Mayalar'ın kehaneti ile ilgili bazı şeyler duymuşsunuzdur. Belki konuyu en ince detayları ile bilenler de olabilir. Yine de ilgimi çeken bir teoriyi paylaşmak istedim.

      Öncelikle Maya kehaneti ne diyordu onu bir hatırlayalım. Aslına bakarsanız yazıyla anlatılmış bir kehanet ortada yok. Mayalar'ın, artık herkes tarafından bilinen bir takvimleri vardı ve bu takvim, bizim takvimimize göre 2012 yılının 21 Aralık tarihinde sona eriyor. Mayalar'ın arkalarında bıraktıkları bir diğer ipucu da, eski Maya kentlerinden biri olan Palanque'de bulunan bir mezar taşının kapağındaki şifre. Araştırmacılar, mezar taşının üzerindeki şeritleri simetrik olarak yan yana dizdiklerinde, bir 'jaguar' ve üzerinde bir 'yarasa' sembolü buldular. Kapağın üzerinde bulunan bir başka sembol ise 'Güneş Haçı' idi ve üzerinde delikler bulunuyordu. Bunun ne anlamına geldiğini ya da gelebileceğini anlatabilmek için, Mayalar'ın daha önceden bildikleri ancak bizim yaklaşık iki yüzyıl önce keşfettiğimiz ve yakın tarihte ispatladığımız bilimsel bir gerçeği açıklamamız gerekiyor.



      Dünya, doğası gereği manyetik alana sahip dev bir mıknatıs gibidir ve bu mıknatısın coğrafi kutuplar gibi manyetik kutupları vardır. Ancak manyetik kutuplar yaklaşık 11 derecelik bir açı farklılığı gösterirler. Bunun anlamı, aslında pusulanızın Kuzey yönünü 11 derecelik bir farkla yanlış göstermesidir. Dünya'nın manyetik alanı, yalnızca pusulalarınızın çalışmasını sağlamaz. Manyetik alan, bilim adamlarının manyetosfer adını verdiği ve Dünya'yı boydan boya saran bir manyetik kalkandır. Bu kalkan Dünya'yı zararlı radyoaktif ışınlardan ve göktaşlarından korumaya yardımcı olur. Ancak bilim adamlarına göre bu kalkan sürekli aynı şekilde durmamıştır. Manyetik alanlar ortalama 70.000 yılda bir yer değiştirmektedirler ve bu değişim esnasında Dünya'da büyük felaketler yaşanmaktadır.



      Şimdi Maya kehanetine geri dönelim. Manyetik kutupların yer değiştirdiğini bilen Mayalar, bu değişimleri çağlar diye ayırmışlar. Mayalar'a göre 4 defa manyetik kutuplar yer değiştirmiştir. Mezar kapağındaki 'jaguar' Mayalar'ın mitolojik yazıtlarında 5. çağı (ki bu bizim içinde olduğumuz çağ) 'yarasa' ise ölümü sembolize etmektedir. Güneş Haçı'nın üzerinde deliklerin bulunması ise çoğu insana göre 2012 yılında yaşanacakların Güneş ile ilgili olacağı anlamına gelmekte.

      Özetle şöyle bir teori ortaya atılmış durumda: ' Manyetik kutuplar 2012 yılında yer değiştirecek, Dünya uzaydan gelen kozmik ışıklara ve göktaşlarına karşı savunmasız kalacak ve Güneş kaynaklı bir felaket yaşanacak.

      Yazının sonuna eklenmesi gereken bir bilgi daha var. 2012 yılı sadece Mayalar'ın değil birçok başka medeniyetin de bahsettiği bir tarih olmakla beraber genel kanı Dünya'nın yok olması değil yeni bir çağın başlangıcı doğrultusundadır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Neden Güldünüz?

Uzun zamandır elim gidiyor yazamıyordum ama bunu yazmam lazım çünkü acayip komik bir şey oldu. Aslında trajikomik. Geçen gün sayın başbakan ...