3 Nisan 2012 Salı

Tarihi Bükmek: Arkeolojik Bulgular ve Dünya Dışı Yaşam Üzerine

      Uzun yıllardan beri dünya dışı varlıklarla ilgili birçok haber yapıldı. Bu yeni bir konu değil. Ancak çoğu insan, daha içeriğine bile bakmadan yapılan araştırmaları elinin tersiyle bir köşeye itmeyi seçmiştir. Son yıllardaysa iş biraz farklı. Yeni jenerasyon, çağın getirdiği iletişim kolaylıklarının da etkisiyle bu tür konuları daha yakından takip etme fırsatına sahip. Geçenlerde bir arkadaşımın Facebook üzerinden paylaştığı bir video, benim bu konu hakkındaki bilgilerimi gözden geçirmeme neden oldu. Yazmaya devam etmeden önce bu videoyu sizinle paylaşmak istedim.



      İşte bu o video. Avrupa Bilim Konferansı'nda , arkeologların bulgularından yola çıkarak hazırlanmış. Dikkatle izlediğinizde farklı materyallere işlenmiş, çoğu birbirini andıran figürleri göreceksiniz. Birçok parça, daha önce de defalarca gördüğümüz UFO figürlerini içeriyor. Tarihi kalıntılar, bundan yaklaşık 60 yıl kadar önce Meksika' da bulunan bir kabilede ortaya çıkmış. Bazı parçaları takı ve dekorasyon için kullanmışlar.


      Mısır'da bulunan  Abydios Tapınağı'nda duvara işlenmiş motiflerden bir bölüm. Helikopteri ve uçağı andıran motifler göze çarpıyor.




      Yukarıdaki fotoğraf  Mısır'da bulunan Kush altın madeni ocaklarındaki bir tapınaktan. Dikkatli baktığınızda sağ taraftaki figürlerden birinin bir rokete çok benzediğini göreceksiniz.


      Mastabas'ta bulunan Ptahhotbe'nin mezarının duvara çizilmiş resminde görünen, insanlardan bariz olarak farklı bir varlık. Ne olduğu hakkında bir bilgi yok. Bunun gibi binlerce örnek vermek mümkün. İşin ilginci bunların büyük bir çoğu antik zamanlardan kalma olacaktır. Peki insanlar bu figürleri neden işlemişlerdir? Birbirleriyle büyük benzerlikler gösteren çizimler ya da oyulmuş taşlar! Hem de dünyanın her yerinde bulunan kalıntılarda büyük benzerlikler var.

      İnternette bu konuyla ilgili birçok yazı, video, belge,resim vs mevcut. Ben konuyu araştırırken (bildiklerimin üzerine ekleme yaparken) History Channel'ın hazırladığı ve Türkçe alt yazıya sahip şu belgeseli buldum. İlginizi çekeceğini düşünüyorum. İyi seyirler.







    

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Neden Güldünüz?

Uzun zamandır elim gidiyor yazamıyordum ama bunu yazmam lazım çünkü acayip komik bir şey oldu. Aslında trajikomik. Geçen gün sayın başbakan ...